Naslovnica BiH Sarajevo: “Žižan” uhapšen zbog ubistva policajaca

Sarajevo: “Žižan” uhapšen zbog ubistva policajaca

460
foto: ilustracija

Sarajevo — Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas Marka Trifkovića zvanog Žižan, dugogodišnjeg istaknutog pripadnika automafije u Bosni i Hercegovini.

Neslužbeno, Trifković se dovodi u vezu s ubistvima Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo iz oktobra 2018. godine, piše Radiosarajevo.ba. Još uvijek nije poznato kakva je konkretno njegova eventualna uloga u ovom slučaju bila.

Podsjećamo, Adis i Davor ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.

Trifković će tokom dana biti priveden u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu radi dalje kriminalističke obrade.

Trifković je jedan od osumnjičenih u okviru najopsežnije optužnice protiv organizovane kriminalne grupe, čijih se 27 pripadnika terete za organizovani kriminal u vezi sa krađama automobila.

Optužnica iz juna 2018. se odnosi na krijumčarenje i dalju prodaju, izmjenu identifikacionih oznaka, iznuđivanje otkupa ili rastavljanje u dijelove za dalju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, u Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Među optuženih 27 osoba su, pored Trifkovića, bili: Danilo Cicović, Vladimir Krsmanović Kršo, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Slaven Dakić Žućo, Tomislav Petrović zvani Tomo, Njegoslav Milinković Ljutan, Bojan Košarac Čavra, Enis Mandal, Miroslav Pajić i Sreto Pajić Srećko.

(StarMo)