Naslovnica BiH Sarajevo: Vijećnica u bojama Sandžaka

Sarajevo: Vijećnica u bojama Sandžaka

128

Sarajevo — Sarajevska Vijećnica je u nedjelju uveče osvijetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške Sandžaku koji se posljednjih dana suočava s velikim izazovima.

“Ovim činom grad i građani Sarajeva šalju poruku podrške i poštovanja svima koji se bore za zdravlje i živote građana Sandžaka“, navodi se u saopštenju Grada Sarajeva.

Navodi se i da je pandemija COVID-19 stavila zdravlje i živote građana Sandžaka na veliko iskušenje.

“Veliki i iznenadni porast zaraženih i onih kojima treba medicinska pomoć opteretili su postojeće medicinske kapacitete kao i druge službe koje pružaju pomoć stanovništvu. U mnogim gradovima Sandžaka nedostaje ljekara i zdravstvenih radnika, medicinske opreme, zaštitne opreme, lijekova kao i drugog materijala“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da su Bošnjaci Sandžaka stoljećima bili dio Bošnjačkog nacionalnog bića, a da su njihova borba i doprinos nezavisnosti Bosne i Hercegovine dobro poznati i utkani u svijest svih Bosanaca i Hercegovaca.

“Kao što građani Sandžaka imaju posebnu emociju prema Sarajevu, tako i građani glavnog grada Bosne i Hercegovine ne zaboravljaju Sandžak u ovim teškim trenucima”, poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

(StarMo)