Naslovnica BiH Sarajevo: U Općoj bolnici 30 kreveta za oboljele od Covida-19

Sarajevo: U Općoj bolnici 30 kreveta za oboljele od Covida-19

361
foto: ilustracija

Sarajevo — U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu formiran je Infektivni odjel sa 30 kreveta za smještaj lakših i srednje teških pacijenata koji boluju od COVID-19. Infektolog, dokor Ednan Drljević kaže da je odjel spreman da danas primi prve pacijente.

“Federalno ministarstvo zdravstva odredilo je da ova bolnica stavi na raspolaganje 30 posto kapaciteta za pacijente sa COVID- 19, to je nešto više od 100 kreveta. Neka nam pošalju 100 kreveta i mi ćemo ih toliko za dva dana primiti”, kazao je tokom konferencije za medije, dr. Drljević jedini infektolog Opće bolnice, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo, ali i posljednjih mjera Federalnog kriznog štaba, sve bolnice treba da osiguraju 30 posto svojih kapaciteta za liječenje oboljelih od COVID-19. U Općoj bolnici za sada je spremno 30 kreveta.

Vršilac dužnosti direktora direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović podsjetio je da su u toku radovi na osposobljavanju izolatorija od 44 kreveta u krugu Opće bolnice, te da se očekuje da u decembru, kako su to rekli iz Vlade Kantona Sarajevo, bude osposobljen za prijem pacijenata.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)