Naslovnica Sport Sarajevo: Skokovi na Bentbaši 22. augusta

Sarajevo: Skokovi na Bentbaši 22. augusta

315

Sarajevo — U organizaciji ‘SporTur’ iz Sarajeva, na poznatoj sarajevskoj Bentbaši, po šesti put biti će odžano takmičenje u skokovima u vodu ‘Bentbaša Cliff Diving 2020’. Ovaj sportsko-turistički događaj, koji je postao prepoznatljiv brend Grada Sarajeva održat će se 22. 08. s početkom u 14 sati, javila je Patria.

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači. Tako će ljubitelji ovog ekstremnog sporta u BiH dobiti priliku da ponovo gledaju atraktivne skokove na Bentbaši.

U odnosu na prethodne manifestacije, ove godine uslijed situacije koju je prouzrokovao COVID-19, ograničen je broj ljudi koji će pratiti skokove. Epidemiološke mjere ćemo aposlutno poštovati, jer smo svjesni globalnog problema i ne želimo na bilo koji način doprinijeti pogoršanju situacije. Sport i zdrav način življenja se moraju promovisati, a ovo je manifestacija kojoj je jedan od ciljeva upravo ta promocija – poručuje organizator Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Stari Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, BH Telecom, Sara, Tuborg, Aperol Spritz, Mondoco travel i Elit nutrition.

(StarMo)