Naslovnica BiH Sarajevo: Sjednica Predsjedništva SSOIG FBIH

Sarajevo: Sjednica Predsjedništva SSOIG FBIH

300
Sarajevo; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Deseta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH bit će održana u srijedu 9. 10. 2019. godine u Sarajevu, najavljeno je iz tog Saveza.

Na sjednici će, između ostalog, biti razmatrani izvještaji sa sjednica skupštinskih komisija Saveza, te će se Predsjedništvo izjasniti o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo, kao i o Prednacrtu zakona o građevinskom zemljištu koji je izradila radna grupa u kojoj je Savez imao svoja dva predstavnika.

Na ovu sjednicu Predsjedništva Saveza su pozvani i direktor Agencije za državnu službu Federacije BiH, kao i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije s ciljem da se razmotre mogućnosti i načini za saradnju između Saveza i navedenih agencija.

Članovi Predsjedništva bit će upoznati i s nizom drugih informacija, kao što su učešće predstavnika Saveza na sastancima tematskih podgrupa za izradu Strategije razvoja Federacije BiH, te informacija o izmjeni Upute o određivanju udjela kantona, jedinica lokalne samouprave i nadležnih kantonalnih organa za ceste u prihodima od indirektnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda za 2019. godinu.

(StarMo)