Naslovnica Život Sarajevo: Princ dobio ključ grada…

Sarajevo: Princ dobio ključ grada…

329

Sarajevo — Princu Albertu II od Monaka danas je u sarajevskoj Vijećnici uručen “Ključ grada Sarajeva”, a priznanje i povelju, koja simbolizira trajnu vezu Grada i njegovih građana, uručili su mu gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić.

Uz izraze zahvalnosti, princ Albert je kazao da je njegova posjeta Sarajevu prilika da se jačaju odnosi i uspostavi bolja saradnja.

– Vijećnica je ‘feniks Sarajeva’. Izdigla se iz pepela nakon svega što je pogodilo ovaj grad – rekao je on te ukazao na važnost Olimpijskog muzeja koji je sinoć svečano otvoren u Sarajevu.

Obnova muzeja, rekao je, prepuna je simbolike, budi posebne emocije kod ljudi i uspomene na Zimske olimpijske igre koje su održane 1984.godine, ali i na EYOF-a 2019. godine.

– Te vrijednosti će ostati sačuvane za naredne generacije da uče o historiji glavnog grada. Volio bih u Sarajevu ostati još nekoliko dana, ali siguran sam da ću se ovdje ponovo vratiti kako bih s vama slavio nove uspjehe – poručio je princ Albert II od Monaka.

(StarMo)