Naslovnica BiH Sarajevo: Otac Dženana Memića – Borba neće biti uzaludna..

Sarajevo: Otac Dženana Memića – Borba neće biti uzaludna..

299

Sarajevo — U Sarajevu se na četvrtu godišnjicu stradanja Dženana Memića okupilo nekoliko stotina građanja, tražeći da se otkrije kako je nastradao 21-godišnjak – javlja RSE.

Ovo je 19. protestni skup na kojem se traži da se otkrije ko je, kako tvrdi porodica Memić, ubio Dženana jer ni nakon četiri godine njegova smrt je nerazjašnjena.

Porodica ubijenog mladića je 8. februara ponovo naglasila da će tražiti pravdu na ulici, “jer je u sudnici nema”.

“Ja sam običan čovjek, koji traži od ove države da otkrije ubice moga sina. To je dužnost ove države. Nije to moja dužnost – da 19. put pravim proteste. Ova država je potrošila milionska sredstva na lažnu istragu. Tri i pol godine, to je preko 50 ročišta, silni vještaci, policajci… sve je to plaćeno našim parama, da bi se zadovoljio ćejf neke Dalide Burzić (bivša glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštava u Sarajevu) i njenih jataka. Ova borba neće biti uzaludna”, rekao je Muriz Memić, otac stradalog mladića.

Dženan Memić iz Sarajeva preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara 2016. godine dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom u sarajevskom naselju Ilidža.

Kantonalni sud u Sarajevu je dva puta donio oslobađajuću presudu za oca i sina, Ljubu i Bekriju Seferovića koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao mladić.

(StarMo)