Naslovnica Život Saradnici “digli uzbunu” – Moskva tvrdi da je Navalni “stabilno i zadovoljavajuće”

Saradnici “digli uzbunu” – Moskva tvrdi da je Navalni “stabilno i zadovoljavajuće”

446
Aleksej Navalni

Moskva — Zdravlje zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navalnija stabilno je i zadovoljavajuće, saopćila je u četvrtak ruska Federalna kaznena služba, dan nakon što su njegovi saveznici “digli uzbunu zbog njegovog zdravstvenog stanja”.

Navalnijevi saveznici rekli su u srijedu da su zabrinuti pogoršanjem njegovog zdravlja, a njegov advokatski tim navodi da im nije dozvoljeno da ga posjete u zatvoru.

Kazneno-popravna služba navodi da su zatvori u Vladimirskoj oblasti, u kojoj se nalazi Navalni, u srijedu obavili medicinske preglede zatvorenika.

Navode da su zdravstveni pregledi provedeni na zahtjev zatvorenika, te da je pregledan i 44-godišnji opozicioni političar, prenosi Reuters.

– Njegovo zdravlje smatra se stabilnim i zadovoljavajućim, prema rezultatima ljekarskog pregleda – citirala je novinsku agenciju Interfax uprava zatvora.


Navalnijevi saveznici nisu zadovoljni ovom izjavom.

– Sad smo zaista zabrinuti. Čak ni Federalna kaznena služba ne može reći da je njegovo stanje dobro – napisala je Navalnijeva fondacija za borbu protiv korupcije na Twitteru.

(StarMo)