Naslovnica Mostar Saopštenje studenata: Odgovorite nam na sljedeća pitanja

Saopštenje studenata: Odgovorite nam na sljedeća pitanja

202

Mostar — Organizatori protesta studenata Sveučilišta u Mostaru, zakazanog za srijedu, u današnjem saopštenju za javnost pozivaju Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru da “loptu ispred Sveučilišta ne prebacuju pred stranačke središnjice”.

“Problemi studenata su jedinstveni i isti, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, pa i stranačko opredjeljenje. Na tisuće ljudi za pandemije su dobili otkaz, među njima su i naši i vaši roditelji. Brojnima su umanjena primanja, brojni imaju više djece na fakultetu. Cijena školarine je previsoka, osobito ako se nastava izvodi djelomično ili potpunosti online”, stoji na početku saopštenja.

Ističu kako ne žele politizirati protest niti im je to početna ideja bila, te kako se početna ideja i ona koju i dalje zagovaraju nije se mijenjala i neće se mijenjati.

“S tim u vezi pozivamo Studenstski zbor da odgovori na sljedeća pitanja:

Je li istina da je online nastava loša?

Je li istina da studente nitko ništa nije pitao?

Je li istina da su cijene semestara prevelike s obzirom na situaciju?

Ako je sve gore navedeno istina, zašto vi niste organizirali prosvjede?”, dodaje se u saopštenju.

Organizatori protesta tvrde i da Studentski zbog Sveučilišta u Mostaru “istinu onih koje biste trebali zastupati” pokušavaju “ugušiti”.

“Pokušaji okrivljivanja organizatora za navodnu politizaciju, nije slučajan već je namjeran baš zbog toga što nas se želi razjediniti i brojanjem krvnih zrnaca uništiti plemenite ciljeve. Zašto smo baš mi organizatori?

Od samog početka smo napominjali ljudima koji su nam se javljali, da će miševi ovo namjerno nazvati politikanstvom da se ciljevi unište, ali smo svjesno ušli u tu priču jer je ostale strah da ih profesori ili netko drugi ne bi šikanirao.

A mi smo organizirali zato jer nas nije strah, nije nas strah ako budemo imali problema sa profesorima ili bilo kakvih drugih problema”, poručuju organizatori.

Optužuju Studentski zbog Sveučilišta u Mostaru i da je samo dokazao tvrdnje građana i studenata “da su obične lutke koje igraju kako im se kaže”.

“Vidimo se u srijedu, 15:30 na dobro poznatom mjestu kružnog toka “Rondo” u Mostaru. Dođite, doćemo!”, navodi se uz ostalo u saopštenju koje potpisuju organizatori protestne šetnje “Studenti protiv online nastave”, Dario Hrkać i Marko Vračević

(StarMo)