Naslovnica Mostar Saopštenje MUP-a HNK-a: Dvoje uhapšeno zbog paljenja kafića

Saopštenje MUP-a HNK-a: Dvoje uhapšeno zbog paljenja kafića

459
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se saopštenjem za javnost u vezi sa incidentom koji se u petak uveče dogodio kod Prve osnovne škole.

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici PU Mostar su u subotu lišili slobode dva lica, zbog osnovane sumnje da su u petak uveče učestvovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i razbijanju šoferšajbi na parkiranim motornim vozilima.

“Operativnim radom i krim-tehničkim radnjama, policijski službenici PU Mostar došli su do saznanja da su primjećena četiri kombi vozila u Ulici M. Bjelavca, u kojima su se nalazila maskirana lica. Oko 18,20 sati u Ulici fra A. Miličevića spomenuta NN lica zapaljivim sredstvima pale jednu ugostiteljsku radnju i razbijaju vjetrobranska stakla na parkiranim motornim vozilima, te se udaljavaju u smjeru Starog grada.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar spriječeno je daljnje uništavanje imovine, narušavanje javnog reda i mira te povrijeđenih lica”, stoji u saopštenju.

Iz MUP-a HNK-a navode kako PU Mostar provodi kriminalističku istragu, te radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih lica koja su u bjekstvu.

“Policijski službenici PU Mostar tokom dana pojačat će aktivnost u održavanju javnog reda i mira te bezbjednosti građana i njihove imovine. Isto tako neće tolerisati ovakve ispade već će svi prekršioci biti procesuirani u skladu sa zakonskim propisima”, stoji na kraju saopštenja.

(StarMo)