Naslovnica Sport Sanja dres reprezentacije BiH

Sanja dres reprezentacije BiH

534
foto: Patria

Sarajevo — Među kandidatima za našu U-17 selekciju koje je ove sedmice u Zenici okupio novi selektor kadetske reprezentacije BiH Nermin Šabić u zimskom kampu zaigrao je i Denis Dizdarević (16) .

Ovom mladom igraču FK Austria iz Beča, čiji su roditelji porijeklom iz Sokola kod Gračanice, iako je rođen i odrastao u Austriji najveća želja je da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

“To je moja najveća želja i nadam se da će se jednog dana i ispuniti. Bio sam u kampu u Zenici i sviđa mi se kako je proteklo tih nekoliko dana treninga”, kaže za Patriju Dizdarević.

Kako saznaje Patria od Denisa on je faktički rođen i odrastao na stadionu u jednom mjestu pored Beča, pa i ne čudi što mu je prva igračka bila lopta.

“Zavolio sam fudbal, a i moj otac Nijaz je igrao tako da je bilo očekivano da i ja zaspim i budim se s loptom. Godinama pratim fudbalsku reprezentaciju BiH, a uzori su mi Miralem Pjanić i Edin Džeko” kaže Dizdarević.

Uz obaveze prema klubu u Beču gdje je u 11 utakmica u posljednjih godinu dana dao šest golova, Denis je i vrijedan učenik, pa ne zapostavlja ni školske obaveze. Uz podršku roditelja, da sve stigne trudi se i njegov amidža Mustafa koji je i najveći zagovornik njegove sportske karijere i koji je godinama član „BH Fanaticosa“ i prati utakmice naših nogometnih zmajeva gotovo na svim utakmicama.

Denis Dizdarević se nakon ovosedmičnog kampa u Zenici već vratio u Austriju gdje nastavlja treninge u svom matičnom klubu kojeg predvodi tener Ivica Vastić. U međuvremenu kaže s nestrpljenjem očekuje vijesti o tome da li će se on baš naći u timu onih koje će za U-17 selekciju BiH odabrati selektor Nermin Šabić.

(StarMo)