Naslovnica Region Sanader o Fimi mediji: Nisam kriv…

Sanader o Fimi mediji: Nisam kriv…

432
Ivo Sanader

Zagreb — Bivši premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je u Županijskom sudu u Zagrebu ponovno odbacio krivicu u slučaju “Fimi media” u kojoj su na optuženičkoj klupi, zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki, i njegova bivša stranka te dio HDZ-ova vodstva iz Sanaderova mandata.

“Nisam kriv, vrlo odlučno odbijam sve navode iz optužnice koja se temelji na konstrukcijama”, rekao je Sanader.

Krivicu je Sanader odbacio iznoseći obranu u slučaju koji je prije deset godina pokrenut kao prva i najpoznatija u nizu Sanaderovih korupcijskih afera, a zbog jedne od njih trenutno izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje oko 70 miliona kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije “Fimi media”, u slučaju koji je postao sinonim korupcije u hrvatskoj politici, formalno je krenulo iznova krajem januara.

Svi optuženi, među kojima i HDZ kao stranka u čiji je crni fond, navodno, išao dio novca koji je izvlačilo tadašnje stranačko vodstvo, ponovno su odbacili krivicu. Na prvom su suđenju 2013. nepravomoćno osuđeni, ali je presudu 2015. ukinuo Vrhovni sud.

(StarMo)