Naslovnica Sport “San svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju”

“San svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju”

430
foto: NS BiH

Zenica — „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počeli pripreme za kvalifikacione mečeve sa Italijom i Lihtenštajnom.

Selektor Robert Prosinečki se uoči današnjeg treninga obratio predstavnicima medija i istakao:

„Motiv neće izostati kad se igra za reprezentaciju, naročito protiv ekipe kakva je Italija. Igrači igraju u svojim klubovima standardno i to sa punom minutažom i važno je da u pripremnom periodu napravimo dobru rekuperaciju. Vjerujem da ćemo spremiti ekipu i odigrati dobru utakmicu“, rekao je Prosinečki, a prenosi oficijelna internet-stranica Nogometnog saveza BiH.

Prosinečki se osvrnuo i na povredu Amera Gojaka:

„Gojak ima problema sa povredom i na njega nećemo moći da računamo u utakmicama sa Italijom i Lihtenštajnom.“

Na pitanje da li će biti promjena u sastavu selektor je odgovorio:

„Igraće uglavnom oni igrači o kojim razmišljamo da nastupe u baražu i očekujem da protiv Italije ponove kvalitetnu igru kao u prvom meču u Torinu. Protiv Lihtenštajna imamo prostora da pružimo priliku i onim koji su imali manju minutažu, pa ćemo sigurno dosta kombinirati u ove dvije utakmice.“

Prvi put poziv u „A“ tim dobio je Haris Hajradinović.

„Ostvarenje sna za svakog igrača je da nastupi za nacionalnu selekciju, pa tako i meni. Očekuje nas zahtjevna utakmica sa Italijom. Selektor će odlučiti ko će igrati, a mi treba da budemo spremni da pružimo maksimum ako dobijemo minutažu. Većinu igrača poznajem i neću imati problema sa prilagođavanjem“, rekao je Hajradinović na početku priprema.

(StarMo)