Naslovnica Mostar Šampioni u snazi stižu u Mostar

Šampioni u snazi stižu u Mostar

1375
neki od članova BBK "Mo klub" Mostar
Mostar — U punom jeku su organizacione, ali i fizičke pripreme za regionalno takmičenje u snazi koje će se u drugoj polovini marta održati u Mostaru, potvrđeno je za portal StarMo u organizacionom odboru, u Body building klubu “Mo klub” Mostar.

U prostorijama tog kluba u mostarskom naselju Zalik preduzimaju se brojne aktivnosti kako bi se u što boljim uslovima dočekalo takmičare iz nekoliko zemalja regiona, koji će se 22. marta okupiti u BBK “Mo klub” Mostar, na takmičenju u snazi pod nazivom “Mostar Open”, a u okviru međunarodne federacije WFF. Podsjetimo, predsjednik bh. ogranka WFF-a je upravo čelnik mostarskog body building kluba Elvedin Škaljić.

“Mostar Open”, pored velikog broja takmičara u snazi iz cijele regije, imat će i posebne goste – imena iz ovog sporta poznata širom svijeta. Tu je čuveni Petar Čelik, pionir body buildinga u bivšoj Jugoslaviji, kao i Nusret Nuna Čustović, nekadašnji jugoslavenski šampion, učesnik na brojnim takmičenjima širom svijeta. U Mostar dolazi i Sejfo Šehović, čovjek koji i dan-danas u takmičenjima u snazi bilježi izvanredne rezultate.

Prijave za takmičenje u snazi su već u toku, ističu organizatori i podsjećaju da  će učesnici odmjeriti snage, među ostalim, u disciplinama bench, dead lift (mrtvo dizanje), vratilo – razboj, te arm wrestling (obaranje ruku).

Body building klub “Mo klub” Mostar, koji okuplja članove iz više sportova, ovih dana radi i na renoviranju prostorija i opreme, kako bi se stvorili bolji uslovi za pripreme i za samo takmičenje u snazi “Mostar Open”.

Treba reći da će dan ranije, 21. marta, klub biti domaćin i edukativnog seminara pod naslovom “Okrenimo mlade ka sportu”, koji će okupiti eksperte iz oblasti medicine, sporta, komuniciranja i drugih relevantnih oblasti.

(StarMo)