Naslovnica Politika Salkić otpušten iz bolnice – Ide na duže kućno liječenje

Salkić otpušten iz bolnice – Ide na duže kućno liječenje

189
Ramiz Salkić

Tuzla — Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS), Ramiz Salkić, nakon prijema 12. jula na Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli te urađenog operativnog zahvata 14. jula, danas je napustio UKC i upućen je na kućno liječenje.

Potpredsjednik Salkić se zahvaljuje osoblju Klinike za plastičnu i maksiofacijalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

– Naši ljekari i medicinsko osoblje zaslužuju najbolje moguće uslove i opremu za rad. Radi se o divnim i nadasve stručnim ljudima predanim svome poslu. Boravak u bolnici teško kome može biti prijatan, ali ja za moj boravak mogu kazati, iako se radilo o veoma teškoj i komplikovanoj operaciji, da je bio ispunjen pažnjom i posvećenošću svih zaposlenih kako bi sve prošlo u najboljem redu – navodi u sapćenju Salkić.

On se zahvalio načelnici Klinike dr. Azri Pašić, pomoćniku direktora UKC Tuzla dr. Bahrudinu Hadžiefendiću, a posebno dr. Nazimu Imamoviću, koji je i izveo operaciju sa svojim timom, na svemu što su učinili da sve prođe u najboljem redu.

Potpredsjednik Salkić ostaje na dužem kućnom liječenju i oporavku za vrijeme kojeg će koristiti pravo na godišnji odmor.

(StarMo)