Naslovnica BiH Salkić: Otišao je ratni zločinac, ali ostale su posljedice

Salkić: Otišao je ratni zločinac, ali ostale su posljedice

71
Ramiz Salkić

Banja Luka — Otišao je još jedan ratni zločinac, ali su ostale posljedice njegovog zločina, kao i sljedbenici ideje uime koje su počinjeni teški ratni zločini u Bosni i Hercegovini uključujući i genocid nad Bošnjacima muslimanima sigurne zone UN Srebrenica kojeg su počinili pripadnici vojske i dijelova policije bosanskih Srba, saopćio je potpredsjednik entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić povodom smrti osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika.

Salkić napominje da svako spominjanje Momčila Krajišnika treba biti u kontekstu presuđenog ratnog zločinca i u kontekstu jedne ideje i ideologije koja je imala za cilj okupaciju Bosne i Hercegovine, te potpuni nestanak najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini, Bošnjaka muslimana.

– Kad prođe određena vremenska distanca i kada u potpunosti bude pobijeđena zločinačka ideologija iz 1992. godine uz ime Momčila Krajišnika ostaje činjenica da je presuđeni ratni zločinac kao i presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju koja djelimično nabraja sve zločine za koje je odgovoran i proglašen krivim, djelimično, jer njegova odgovornost veća je od one koja je utvrđena sudskom presudom – zaključio je Salkić.

(StarMo)