Naslovnica Politika Salkić: Izjavama da je Banja Luka srpski grad širi se vjerska i...

Salkić: Izjavama da je Banja Luka srpski grad širi se vjerska i nacionalna mržnja

402
Ramiz Salkić

Banja Luka — “Izjavama da je Banja Luka srpski grad širi se vjerska i nacionalna mržnja te se dodatno poziva na majorizaciju, diskriminaciju i tihi mirnodopski progon svih onih koji se ne slažu s aktuelnom seperatističkom politikom Milorada Dodika” – ukazao je danas potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić.

Takve izjave, kako je naglasio, nanose štetu svim građanima i nisu u interesu mira i progresa građana Banje Luke, ali i svih drugih građana entiteta i države Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da je Banja Luka bosanskohercegovački šeher opjevan u pjesmama i kao takvu je doživljavaju i u srcima nose svi građani Banje Luke i Bosne i Hercegovine.

To je tako bilo i tako će ostati i to neće uspjeti promjeniti nacionalistička i seperatistička politika Milorada Dodika, kao što nije uspjela promjeniti ni agresivna politika ratnog zločinca Radovana Karađića koji je vodio pobunjene bosanske Srbe i kao takav je osuđen za genocid nad Muslimanima – Bošnjacima u zaštićenoj zoni UN Srebrenica – naveo je Salkić.

Banja Luka nikad nije, niti će, dodaje, biti srpski grad, a još manje na nju polaže pravo Aleksandar Vučić, „koji je bio sudionik agresije na Bosnu i Hercegovinu“. Ona je bila i ostaje grad svih onih koji je vole, a ne onih koji je svojataju za sebe i šire mržnju prema drugima – kazao je Salkić.

(StarMo)