Naslovnica Život Salić: “Brojne nepravilnosti u radu Zavoda u Pazariću”

Salić: “Brojne nepravilnosti u radu Zavoda u Pazariću”

401
Redžep Salić

Sarajevo — Direktor Zavoda za zbrinjavanje djece i omladine s poteškoćama u razvoju Pazarić Redžep Salić danas na vanrednoj konferenciji za medije na ukazao je na, kako kaže, “brojne nepravilnosti u radu prethodnog rukovodstva Upravnog i Nadzornog odbora ove ustanove”.

Naglasio je da je Zavod opljačkan, a da su inspektori “zatekli brojne nepravilnosti”.

“U Zavodu se dogodila šokantna pljačka. Inspektori su zaključili da blagajna nije vođena redovno već u periodima od nekoliko sedmica. Bilo je zaista mnogo ugovora o djelu, ljudima su vadili dušu tim ugovorima po 6-7 godina. Kad je riječ o kurbanskom mesu postoji dug od više kompanija. Meso se otpisivalo i vršene su malverzacije. Vršila se izrada namještaja za određene zaposlenike – Hećo Suadu, Korjenić Zijadi, Muharemić Senadu, Ćeremić Jasmina su imena koja su dobijala besplatan namještaj koji su odvoženi iz Zavoda” – kazao je Salić.

Dodao je da niti jedna kompanija koja je radila u Zavodu “nije imala dozvolu”.

Inspektori su otišli u kompaniju MS gradnja i vlasnik je potpisao izjavu u kojoj se navodi razlika od 104.000 KM u materijalu, a koji je odvezen Jasminu Ćerimagiću odnosno bivšem direktoru Zavoda. Direktor kompanije rekao je da je “bio primoran da to radi na ovaj način kako bi dobio posao”.

Uz to bio je dužan i izvoditi radove i na na privatnim objektima direktora i nekih zaposlenika Zavoda – naglasio je.

(StarMo)