Naslovnica Region Sahranjen Milan Bandić: “Tuguju Zagreb, RH i Hercegovina”

Sahranjen Milan Bandić: “Tuguju Zagreb, RH i Hercegovina”

322
lijes sa tijelom Milana Bandića

Zagreb — Završio je sprovod Milana Bandića na Mirogoju. Grdonačelnik je pokopan, a lijes je spušten u grob. Svećenik je nad grobom održao kratak govor i molitvu – javlja N1.

Na sprovodu je pročitan i izraz sućuti zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića.

Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić-Vukičević, kazala je da za Bandićem danas tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina, “ali da svi osjećaju zahvalnost što su poznavali takvoga čovjeka”.

– Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je za svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je sebe za nas, rekla je, dodavši da će Bandić “ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba i Zagrepčanki i Zagrepčana”.

Govor je održao i Ljubo Jurčić, koji je poručio da je “teško birati riječi oproštaja od Milana”.

– Njegov odlazak veliki gubitak za Zagreb, Hrvatsku i Hercegovinu. Njegovim odlaskom veliki je broj ljudi izgubio velikog prijatelja, rekao je Jurčić, dodavši da je prijateljstvo s Bandićem počelo prije pedesetak godina.

Na zagrebački Mirogoj su stigli i premijer RH Andrej Plenković, te predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, ministri Tomo Medved, Gordan Grlić Radman, kao predsjednik Kluba HDZ-a, Branko Bači, te glasnogovornik Vlade, Marko Milić.

 

(StarMo)