Naslovnica Sport Sada je i zvanično: Aguero okončano karijeru…

Sada je i zvanično: Aguero okončano karijeru…

162
Sergio Aguero

Barcelona — Napadač Barcelone i argentinske nogometne reprezentacije Sergio Aguero odlučio je da završi karijeru nakon ljekarskog savjeta vezano za probleme sa srcem.

Tridesettrogodišnji igrač iznesen je s terena tokom susreta s Alavesom 30. oktobra, a dijagnosticirana mu je srčana aritmija. Napadač Barcelone svoju odluku objavio je danas na pres-konferenciji.

Agueru je Barcelona dozvolila tromjesečno odsustvo kako bi se podvrgnuo pregledima i terapijama, ali se ipak neće moći vratiti na teren.

– Odlučio sam prekinuti karijeru – rekao je Aguero kroz suze. Ovo je veoma težak trenutak. Odluku sam donio zbog srca, problema koji sam dobio prije mjesec i po. Bio sam u dobrim rukama ljekara. Odlučio sam prije deset dana, nakon što sam sve pokušao kako bih imao bar malo nade da se vratim u igru – dodao je.

Zahvalio je Atletico Madridu koji mu je pružio priliku kao osamnaestogodišnjaku te Manchester Cityju, za koji ga vežu lijepe uspomene, prenosi Eurosport.

– Odlazim uzdignute glave. Ne znam šta me čeka dalje u životu, ali znam da imam ljude koji me vole. Uvijek ću pamtiti nevjerovatne stvari – naglasio je Aguero.

(StarMo)