Naslovnica Region SAD žele “okupiti sve vjerske lidere u regionu”

SAD žele “okupiti sve vjerske lidere u regionu”

390
foto: Twitter

Beograd — „SAD žele više uticaja u Srbiji i zainteresovane su da pomognu u rješavanju političkih problema i pitanja“, izjavio je potpredsjednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković nakon sastanka sa delegacijom američkog State Departmenta koju je predvodio ambasador za međunarodne religijske slobode Samuel Brownback.

Brownback boravi u posjeti Beogradu tokom koje, prema riječima Marinkovića, sa zvaničnicima Srbije razgovara o religijskim pravima i kako se po tom pitanju može ostvariti saradnja Srbije i SAD.

„Naša zemlja je na jednom visokom nivou kada je u pitanju poštovanje religijskih prava i prava religijskih zajednica i za to smo od strane ambasadora Brownbacka i od strane State Departmenta pohvaljeni“, rekao je Marinković, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da će to možda biti „još jedan pokušaj SAD da budu što involviranije u ovaj region. Da okupe sve vjerske lidere kako bi se mnogi nagomilani politički problemi što prije rješavali kako bi region mogao da nastavi što brže u evropske integracije. Tako da će se oni itekako baviti time da uključe i religijske lidere u ono što se zove proces pomirenja, proces saradnje“.

„Jako im je stalo da prosperitet Srbije bude veći i da Srbija što prije uđe u EU i da što više i na svaki drugi način ojača, tako da smo tu podršku dobili i dobijat ćemo je u narednom periodu“, izjavio je Marinković nakon sastanka sa delegacijom State Departmenta koju je predvodio Samuel Brownback.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)