Naslovnica Život SAD: U školi ubio troje i ranio još osmero, pa se “brani...

SAD: U školi ubio troje i ranio još osmero, pa se “brani šutnjom”

109

Oxford — Još uvijek nije poznat motiv koji je jučer nagnao petanestogodišnjaka da pucnjevima iz poluatomatskog pištolja usmrti troje učenika srednje škole na sjeveru SAD-a, u saveznoj državi Michigan, te rani još osam osoba među kojima je bio i jedan nastavnik.

– Pucnjava u srednjoj školi u Oxfordu, gradiću smještenom oko 65 kilometara sjeverno od Detroita, započela je nešto iza 13 sati po lokalnom vremenu, a brojni policijci su odmah opkolili školu te ubrzo uhitili 15-godišnjeg dječaka koji je usmrtio 14-godišnju i 17-godišnju djevojčicu, te 16-godišnjeg dječaka, objavio je zamjenik šerifa okruga Oakland Michael McCabe.

– Od osmero ranjenih, dvoje je završilo na operativnom zahvatu, a šestero ih je u stabilnom stanju, rekao je McCabe te dodao da je osumnjičenik, za kojeg se smatra da je djelovao samostalno, uhapšen bez otpora nakon što je ispalio 15 do 20 hitaca.

– Sve je trajalo svega pet minuta, izjavio je McCabe te kazao da osumnjičeni “nije ništa rekao policiji”, već je izabrao braniti se šutnjom na sugestiju svojih roditelja.

 

(StarMo)