Naslovnica BiH SAD imaju poseban program za mlade u BiH

SAD imaju poseban program za mlade u BiH

632
Eric Nelson - ambasador SAD u BIH

Sarajevo — Program “BOLD – BiH Omladinski lideri”, kojeg pokreće ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, večeras je zvanično počeo.

Projekt pruža mogućnost mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina koji žele napraviti promjenu u BiH u područjima građanskog angažmana i ekonomskog razvoja, a projekte će implementirati u svojim zajednicama i pružati jedni drugima podršku u nastojanjima da ostvare pozitivne promjene.

Američki ambasador u BiH Eric Nelson izrazio je zadovoljstvo novim BOLD programom, jer, kako je obrazložio, “u mladim ljudima u BiH – učenicima i studentima, vidi ogroman potencijal, te da oni mogu mnogo učiniti za BiH”.

Zato, kazao je, godinu za godinom Američka Vlada ulaže u osiguranju stipendija i programe razmjene.

“S obzirom da su mladi ljudi spremni da prevazilaze prepreke i donose promjene u svoje zajednice, ja to vidim među mladim poduzetnicima, edukatorima svakodnevno putujući kroz BiH. A da bi oni napravili još veći uticaj na poboljšanje situacije u državi, jako mi je drago što će Bold omogućiti svima njima kroz više obuke i više resursa koje će imati da to ostvare” – rekao je Nelson te izrazio nadu da će “mladost BiH biti spremna da se pridruži projektu”.


(StarMo)