Naslovnica Politika Sabor RH: Traže smjenu Ostojića zbog objave o Titu!

Sabor RH: Traže smjenu Ostojića zbog objave o Titu!

546
Ranko Ostojić

Zagreb — HDZ je u proceduru Sabora RH uputio zahtjev za smjenu SDP-ova predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost – Ranka Ostojića – zbog njegove objave na Facebooku u povodu godišnjice smrti Josipa Broza Tita.

– Čovjek koji veliča Jugoslaviju, Tita ne može bit’ na tako važnom mjestu i voditi nacionalnu sigurnost hrvatske države. Jer, znamo da je svaka Jugoslavija bila najveće zlo za hrvatski narod – poručio je Ante Sanader, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Ostojić je Facebooku postavio slijedeći post: “Prije 40 godina umro je Čovjek zbog kojeg ovo pišem na hrvatskom jeziku. Ujedno se ne ispričavam onima koji bi voljeli da je to talijanski ili njemački… Hvala mu od svih nas što imamo svoje da ga ne damo (a tuđe nećemo), a od mene osobno hvala mu za sretno djetinjstvo, dječaštvo i mladost.
Slava ti Druže Stari!”

Ranije je SDP zatražio odlazak HDZ-ovca Ante Sanadera s mjesta potpredsjednika Sabora pod optužbom da je “zaštitio ravnatelja splitskog doma za starije i nemoćne, čijih je 18 štićenika preminulo zbog proboja virusa u dom”.

(StarMo)