Naslovnica Region Sabor RH: Hrvatska je na “listi smrtonosnih neprijatelja Putina”…

Sabor RH: Hrvatska je na “listi smrtonosnih neprijatelja Putina”…

311
Željko Sačić (Hrvatski suverenisti)

Zagreb — Arsen Bauk (Klub SDP-a) je tokom današnje sjednice Hrvatskog sabora podržao stav za ubrzanu proceduru priključenja Ukrajine Europskoj uniji (EU), te pozvao da se status kandidata za članstvo u EU “zatraži za Bosnu i Hercegovinu i Kosovo”.

Bauk je zatražio i da se ispune obećanja dana Albaniji i Sjevernoj Makedoniji, ubrzaju pregovori s Crnom Gorom, te jasno poruči Srbiji da “odabere stranu”.

Ruska agresija u Ukrajini u srijedu je u Saboru bila glavna tema slobodnih govora zastupničkih klubova, pa je Milorad Pupovac (Klub SDSS-a) istaknuo da je njegova stranka “privržena solidarnosti s ukrajinskim narodom, ali i traganjem za mirom”.

“Neophodno je da se u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji i u odnosima između tih zemalja očuva mira, dogovorno rješavanje unutarnjih otvorenih pitanja i otklanjanja mogućnosti da bilo tko u ovoj geopolitičkoj situaciji taj mir naruši”, poručio je Pupovac.

Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) pozvao na “aktiviranje dodatnih pričuvnih vojnika, a nezavisni Hrvoje Zekanović propitivao spremnost atomskih skloništa”.

Sačić je tako upozorio da je Hrvatska slanjem oružja u Ukrajinu došla na “listu smrtonosnih neprijatelja Putina”, ističući da toga svi moraju biti svjesni jer je riječ o ozbiljnim stvarima, prenosi Hina.

 

(StarMo)