Naslovnica Mostar SABNOR-u stiglo Putinovo priznanje

SABNOR-u stiglo Putinovo priznanje

685

Mostar — U prostorijama Udruženja antifašista i boraca NOR-a BiH u kući Gojka Vukovića danas se Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, njegova ekselencija Igor Kalabuhov sastao sa predsjednikom SABNOR-a BiH Seadom Đulićem – javili su iz ove organizacije.

Sa obje strane sastanku su prisustvovali njihovi saradnici.

Na samom početku predsjedniku SABNOR-a BiH, ambasador je uručio značajno priznanje za bosansko-hercegovačke antifašiste koje je dodijelio državni odbor Ruske federacije, a u povodu 75 godina pobjede nad fašizmom. Priznanje je lično potpisao predsjednik Putin.

U priznanju se posebno ističe “zahvalnost borcima NOR-a za doprinos dat pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, te promicanje tih ideja i njihovo prenošenje na mlade generacije u vremenu poslije”.

Nakon dodjele priznanja u otvorenom i srdačnom razgovoru razmjenjene su informacije o položaju antifašističkog pokreta u današnjoj BiH, ali i izražena obostrana želja za snažnijim zajedničkim istupima u projektima koji su od obostranog interesa.

Istovremeno ambasador je pozvan na obilježavanje velike bitke na Sutjesci 12. juna, te na centralnu svečanost povodom 80. godišnjice ustanka naroda BiH 27. jula u Drvaru.

(StarMo)