Naslovnica Politika SABNOR: Podrška kandidatkinji za gradonačelnicu Sarajeva

SABNOR: Podrška kandidatkinji za gradonačelnicu Sarajeva

360

Mostar/Sarajevo — Savez antifašista i boraca NOR-a (SABNOR) Bih oglasio se saopštenjem za javnost u povodu objavljivanja nove kandidature za mjesto gradonačelnika Sarajeva i to u ime SDP-a dr. Benjamine Karić.

“Jučerašnja vijest da je nova kandidatkinja za gradonačelnicu Sarajeva dr Benjamina Karić, mlada aktivistkinja Saveza antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine, nas je obradovala i učinila sretnim.

O njenoj stručnosti, profesionalnom radu i rezultatima najbolje govori njena biografija. Mi antifašisti Bosne i Hercegovine, dajući punu podršku ovoj kandidaturi želimo istaći da je ovakvo kadrovsko rješenje nada za sve mlade ljude ove zemlje, nada za sve njene građane, jer ono svjedoči da se rad, znanje, sposobnost i kompetentnost počinju cijeniti.

Zbog te nade, ali i vjerujući u znanje, sposobnost i odlučnost, te moralne vrijednosti dr Benjamine Karić uvjereni smo da ovaj izbor može biti zamajac nove energije Sarajeva, energije mladosti zagledane u budućnost, a nadahnute najpozitivnijim događajima i ličnostima iz prošlosti, gdje svakako jeste i njegovo bogato antifašističko naslijeđe”, stoji uz ostalo u saopštenju SABNOR-a BiH, koje potpisuje predsjednik Sead Đulić.

(StarMo)