Naslovnica Politika Šabanović na čelu Asocijacije mladih SDA

Šabanović na čelu Asocijacije mladih SDA

129
foto. SDA.ba

Sarajevo — Konvencija Asocijacije mladih SDA, peta po redu, održana je jučer u sklopu obilježavanja 32. godišnjice osnivanja Stranke demokratske akcije.

Prije Konvencije, upriličena je Svečana sjednica Glavnog odbora, na kojoj je predsjednik Bakir Izetbegović prisutne podsjetio na dug i trnovit put BiH i njenog naroda u prethodne tri decenije. Ranije je delegacija Asocijacije mladih, zajedno sa Izetbegovićem, položila cvijeće i odala počast prvom predsjedniku BiH i SDA rahmetli Aliji Izetbegoviću, saopćeno je iz Asocijacije mladih SDA.

“Više od 500 delegata i gostiju prisustvovalo je Konvenciji najbrojnijeg i najorganizovanijeg političkog podmlatka u BiH, a skupu su se obratili predstavnici SDA Sjeverne Makedonije, SDA Sandžaka, Bošnjačke stranke iz Crne Gore, kao i gosti iz međunarodnih partnerskih organizacija – uime Omladinskog foruma islamske saradnje (ICYF) Taha Ayhan, uime Evropske asocijacije mladih Arif Sen te uime mladih Evropske narodne stranke (YEPP) Lidia Perreira, ujedno zastupnica u Evropskom parlamentu”, saopšteno je na oficijelnoj internet-stranici SDA.

Delegati Konvencije Asocijacije mladih SDA jednoglasno su za predsjednika izabrali Harisa Šabanovića, a osim predsjednika izabrani su i potpredsjednici te članovi Predsjedništva Asocijacije mladih.

U svom obraćanju mladima predsjednik Šabanović je naglasio da SDA mora zaokružiti prijeko potreban proces kadrovskog čiščenja iz kojeg izlazi jača i stabilnija, s obnovljenim imidžom i novim pozitivnim publicitetom.

“Na mjesta onih koji su otišli moraju doći oni koji danas ovdje sjede, ali ćete se za to morati sami izboriti. Morat ćete biti od njih glasniji, konkretniji, poduzetniji. Pozivam vas da na putu ostvarenja ovih ciljeva radimo krajnje sistematično, da budemo posvećeni i odgovorni, s čvrstim uvjerenjem da svaki trud i požrtvovanje daju željeni rezultat”, rekao je.

Novi predsjednik Asocijacije mladih SDA svoj govor je završio riječima – “Naša mladost nam ne može i ne smije biti prepreka da imamo jedinstven državotvorni stav”.

(StarMo)