Naslovnica Život Ruski trgovački lanac stiže u BiH – Biće i u Mostaru

Ruski trgovački lanac stiže u BiH – Biće i u Mostaru

132
foto arhiva

Sarajevo — Posredstvom Agencije “Express consulting”, koja se, između ostalog, bavi i dovođenjem stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu, od janura 2022. godine na bh. tržištu počet će raditi ruski trgovački lanac MERE.

U Općinskom sudu u Sarajevu već je registrirano gospodarsko društvo “Eksperttorg” d.o.o., u okviru kojeg će poslovati lanac MERE u BiH.

“Prva planirana trgovina treba biti otvorena na Ilidži, u Sarajevu. U toku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini… Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 trgovina. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BiH”, rekao je direktor agencije Express Consulting Kemal Muratović.

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale, “jeste cjenovna politika”.

“Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH”, naglasio je Muratović.

(StarMo)