Naslovnica Izdvojeno Ruski premijer u Beogradu

Ruski premijer u Beogradu

473
Dmitrij Medvedev: "Rusija protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana"

Beograd — Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev danas stiže u jednodnevnu posjetu Srbiji, gdje će učestovati u obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda od nacističke okupacije.

Predsjednik ruske Vlade imaće odvojene sastanke sa predsjednikom i premijerkom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, očekuje se da Medvedev u podne sleti na aerodrom “Nikola Tesla”, gdje će ga dočekati premijerka Ana Brnabić.

Prva destinacija ruskog premijera biće vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u beogradskom naselju Batajnica, gdje će sa predsjednikom Srbije prisustvovati vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u izvođenju pripadnika Vojske Srbije, a povodom Dana oslobođenja Beograda.

Svečani doček predsjednika Vlade Ruske Federacije ispred Palate “Srbija” u Novom Beogradu predviđen je za 14:30, a potom i ‘tête-à-tête’ susret sa predsjednicom Vlade Srbije.

Dmitrij Medvedev obratiće se poslanicima u Narodnoj skupštini Srbije na posebnoj sjednici u 16.30 sati.

Pred dolazak u Beograd Medvedev je dao veliki intervju za beogradske Večernje novosti. Rekao je, između ostalog, da je “Rusija protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana”.

“Ni u kom slučaju ne smijemo dopustiti ponavljanje bilo kojih manifestacija nasilja, pokušaja da se jednostrano prekroji mapa Balkana ili bilo koje druge akcije koje mogu da rezultiraju humanitarnom katastrofom”, rekao je Medvedev.

(StarMo)