Naslovnica Život Ruske snage zauzele ključni čvor

Ruske snage zauzele ključni čvor

125
foto arhiva

Moskva — Ruska vojska potvrdila je u subotu, 28. maja, osvajanje ključnog lokaliteta Liman, na istoku Ukrajine, koji otvara put ka većim gradovima Slavjansku i Kramatorsku.

“Kao rezultat zajedničkih dejstava jedinica milicije Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije, grad Liman je potpuno oslobođen od ukrajinskih nacionalista”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Separatisti na istoku Ukrajine koje podržava Rusija saopštili su juče da su zauzeli grad Liman u regionu Donjeck, koji je, prema pisanju agencije Reuters, glavni željeznički čvor u regiji.

Ukrajinske snage će možda morati da se povuku iz posljednjeg džepa u regionu Luganska kako bi izbjegle da budu zarobljene, rekao je guverner Luganska Serhij Gajdaj, dok ruske trupe napreduju na istoku, piše agencija Reuters.

Povlačenje bi moglo da približi ruskog predsjednika Vladimira Putina njegovom cilju da u potpunosti zauzme regione Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine.

Njegove trupe su se zauzele dvije oblasti koje su zajedno poznate kao Donbas, dok su neke gradove sravnile sa zemljom, piše Reuters.

(StarMo)