Naslovnica Region Ruske rakete stigle u Srbiju – Priprema se vježba…

Ruske rakete stigle u Srbiju – Priprema se vježba…

644
foto arhiva - ilustracija

Beograd — Divizion raketa S-400 i baterija „Pancir S“ prebačeni su u Srbiju gdje će prvi put učestvovati na vojnim vježbama u inostranstvu, saopštila je press-služba Ministarstva odbrane Rusije.

“Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije”, navodi se u saopštenju Ministarstva – javlja Ruski Sputnjik.

U saopštenju se precizira da će sistemi učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vježbi “Slovenski štit 2019”.

Ministarstvo dodaje da je ovo “prvi put da divizion S-400 i sistem „Pancir S“ učestvuju u vojnim vježbama na teritoriji strane države”.

Zajednička taktička vježba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održava se na teritoriji Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije vježba će biti realizovana u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

(StraMo)