Naslovnica Izdvojeno Ruska portparolka uporedila Vučića sa Sharon Stone

Ruska portparolka uporedila Vučića sa Sharon Stone

470
foto: Twitter

Moskva/Beograd — Portparolka Ministrarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova objavila je na svom Facebook profilu fotografiju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom susreta sa predsjednikom SAD Donaldom Trumpom u Bijeloj kući i uporedila je sa scenom iz filma “Niske strasti” sa glavnom glumicom Sharon Stone, u kojoj ona prekršta noge.

“Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji broj dva, ko god da ste. Verujte mi”, napisala je ona, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Reagujući na ovu objavu, direktor Ureda za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić poručio je Zakharovoj da joj “neće dozvoliti da napada Srbiju”.

Đurić je u svojoj reakciji na objavu Zakharove na Facebooku poručio portparolki ruskog ministarstva da bi trebalo da je “bude stid”.

On je naveo da Vučić nije rekao nijednu ružnu riječ protiv Rusije “čak ni na tom mjestu (u Bijeloj kući)”.

“A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram vas bilo!”, napisao je Đurić na Twitteru.

(StarMo)