Naslovnica Mostar Rupa jutros nije zatrpana

Rupa jutros nije zatrpana

324
foto: Fena

Mostar — Iako se, prema rješenju inspekcije, građevinska rupa u Ulici kneza Domagoja u Mostaru trebala jutros u 9 sati početi zatrpavati, do toga ipak nije došlo.

Rupa u navedenoj ulici iskopana je prije dvije godine, a stanari susjedne zgrade tvrde da je riječ o planiranoj nelegalnoj gradnji, te su od nadležnih gradskih vlasti tražili da se rupa zatrpa i taj prostor dovede u prvobitno stanje.

Komunalnom je izdano rješenje i njihovi radnici jutros su trebali zatrpati rupu, ali na terenu se, osim stanara susjedne zgrade i predstavnika Naše stranke koji su također ukazivali na navedeni problem, jedino pojavio nadležni inspektor, javila je Fena.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija istakla je kako je prema rješenju predviđeno da jutros u 9 sati krene samo zatrpavanje, a kao što se može vidjeti to se ne događa.

– Mi ne znamo hoće li se dogoditi u idućih pola sata, sat, danas. U svakom slučaju to ne umanjuje pobjedu Boške Ćavar – poručila je Baralija. Istakla je kako je neizvršavanje onoga što je inspekcija naložila namjeran čin provociraja i izluđivanja građana.

Imaju plan B ukoliko se ne dogodi ono što je zakonski, ono što je sud propisao da se mora dogoditi, najavila je Baralija.

– Mi ćemo sami zatrpati ovu rupu, pa onda račun ispostaviti Gradskoj upravi Mostar. To će biti neki plan ukoliko ništa drugo ne bude funkcioniralo – kazala je Baralija ističući kako će dati razumni rok od dvadeset dana jer su svjesni da je vrijeme godišnjih odmora.

Poručila je kako odustati neće dok ovdje ne vide ne samo zemlju nego borove i cvijeće i “mi smo danas donijeli svoj simboličan prinos i pozivamo građane kada se ovo zatrpa da dođu i učestvuju u revitalizaciji ovog dvorišta i parka”.

Članica Naše stranke Boška Ćavar i stanarka zgrade do koje je iskopana rupa, kazala je medijima u Mostaru kako niti komunalno niti policija nisu jutros došli već samo nadležni inspektor koji je radio na ovom problemu.

Prema Boškinim riječima, u Odjelu za urbanizam Grada Mostara niko se na telefon ne javlja, a čula se i s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom koja je potpisala ovaj zaključak o izvršenju i koja se također “čudi da niko nije došao”.

(StarMo)