Naslovnica BiH RS: Zaštitne maske na otvorenom, ali i u zatvorenom prostoru

RS: Zaštitne maske na otvorenom, ali i u zatvorenom prostoru

208
foto arhiva

Banja Luka — U Republici Srpskoj od danas počinje sprovođenje zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije RS kojim se do 16. novembra zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, te privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

Ovim zaključkom, koji je Štab usvojio na jučerašnjoj sjednici, obavezuju se građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od obaveze nošenja zaštitne maske su izuzeta djeca mlađa od sedam godina, lica sa posebnim potrebama koja ne mogu skinuti masku bez pomoći drugih i lica koje obavljaju sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

U zatvorenim prostorijama, osim nošenja maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra, svi moraju da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

(StarMo)