Naslovnica Život RS: Širila paniku, pa “fasovala” masnu novčanu kaznu

RS: Širila paniku, pa “fasovala” masnu novčanu kaznu

513
foto arhiva - ilustracija

Bosanska Gradiška — Ženi iz Bosanske Gradiške inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM, zbog, kako je saopćeno, “kršenja odluke Vlade RS-a o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS”.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su B.B. koja je odmah i pozvana u prostorije Policijske uprave Gradiška te je priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto – navodi se u saopćenju.

Iz Policijske uprave Gradiška su naveli da je B.B. na svom Instagram profilu, “biljchiii”, između ostalog objavila “Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS.., a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već 7 dana u kućnom karantinu.. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim”.

(StarMo)

(StarMo)