Naslovnica BiH RS: Šest smrtnih slučajeva od korona virusa

RS: Šest smrtnih slučajeva od korona virusa

315
foto: arhiva

Banja Luka — Virus korona u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj potvrđen je kod 98 osoba, a nakon testiranih 519 uzoraka – saopćio je Insitut za javno zdravstvo RS.

-U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Mrkonjić Grada (dvije osobe), Teslića, Zvornika, Banje Luke i Donjeg Žabara – navodi se u saopćenju.

Među novozaraženima, 27 osoba je iz Banje Luke, 14 iz Zvornika, 10 iz Doboja, devet iz Gradiške, sedam iz Prnjavora, po četiri iz Gacka, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, tri iz Istočne Ilidže, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Dervente, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Laktaša, Modriče, Osmaka, Pala, Srpca, Ugljevika i Šamca.

Do sada je u RS potvrđeno 5.647 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 199 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Oporavile su se ukupno 3.194 osobe, testirano je ukupno 54.711 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS je 263, od kojih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 192. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.667 osoba, a nadzor je završen kod 46.290 osoba.

(StarMo)