Naslovnica BiH RS: Početkom maja ublažavanje mjera?

RS: Početkom maja ublažavanje mjera?

196

Banja Luka — Ukoliko se građani u Republici Srpskoj (RS) u naredne dvije sedmice budu disciplinovano pridržavali svih propisanih mjera i ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, početkom maja bi trebalo razmotriti ublažavanje pojedinih mjera i ukidanje vanrednog stanja u tom bh. entitetu – ocijenili su zvaničnici RS-a.

Na sastanku Glavnog kordinacionog tima, koje čine entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, analizirana je trenutna epidemiološka situacija u RS i preporučeno Štabu za vanredne situacije da svoje dosadašnje mjere produži do 27. aprila 2020. godine.

Najavljeno je i da se u narednim danima očekuje da u RS stigne drugi kontigent pomoći iz Srbije, saopšteno je iz entitetske vlade, prenijeli su bh. mediji.

Glavni koordinacioni tim još jednom je pozvao građane da budu odgovorni i da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona.

Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

(StarMo)