Naslovnica BiH RS: Ne može bez maski i rukavica

RS: Ne može bez maski i rukavica

617
foto: arhiva - ilustracija

Banja Luka — Ministarstvo unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska u petak uveče je na svom Facebook profilu objavilo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije, prema kojem je nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom obavezno.

U Zaključku o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv koronavirusa obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavicama, a da provode mjere dezinfekcije, te da obezbjede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih.

Građani se obavezuju da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra uz obavezu korištenja zaštite maske i rukavica. Za provođenje ovih mjera zadužene su nadležna inspekcija i komunalna policija, prenijeli su bh. portali.

“Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu”, druga je tačka donesenog Zaključka, a nepoštivanje ove mjere sankcionisat će se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

(StarMo)