Naslovnica BiH RS: Na snazi nove, oštrije mjere

RS: Na snazi nove, oštrije mjere

411
foto: ilustracija

Banja Luka — U Republici Srpskoj od danas je na snazi novi set mjera sprečavanja širenja virusa korona u zajednici koji će važiti do 29. marta, prenosi televizija N1.

Od danas se obustavlja vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama, te univerzitetima u Republici Srpskoj i organizuje nastava na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Zabranjen je rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske stanice i drugo).

Takođe, zabranjeno je obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti koje zahtijevaju neposredan kontakt sa korisnicima (frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela), te rad bazena, welness i spa centara, skijalištia i skijaških centara i trgovačkih centara.

Prema zaključku koji je juče usvojio Štab za vanredne situacije RS, zabranjen je rad priređivačima igara na sreću, osim priređivačima internet igara i lutrijskih igara na sreću, osim klasične tombole, aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više osoba u istom prostoru (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije).


Ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja, a usluge ishrane i pića od 6.00 do 22.00 sata samo gostima kojima pružaju usluge smještaja.

U periodu od 6.00 do 21.00 sati dozvoljava se vršenje usluge dostave hrane i pića, kao i šalterska prodaja hrane i pića bez mogućnosti konzumiranja u i ispred ugostiteljskog objekta.

Prema ovom zaključku, javne kuhinje mogu obavljati svoju djelatnost isključivo putem šalterskog usluživanja.

Do 29. marta zabranjuje se prodaja alkoholnih pića svim privrednim subjektima od 22.00 do 6.00 sati.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)