Naslovnica BiH RS: Još 16 pozitivnih na koronavirus

RS: Još 16 pozitivnih na koronavirus

436
foto: ilustracija

Banja Luka — U Republici Srpskoj (RS) potvrđeno je novih 16 pozitivnih osoba na koronavirus, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 45.

Kada su u pitanju novoprijavljeni, riječ je o 10 žena i šest muškaraca, potvrdio je entitetski ministar zdravlja Alen Šeranić, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS.

U pitanju su osobe strednje, starije i mlađe dobi. “Dvije osobe su u UKC Banja Luka i bile su već nadzirane. Dobrog su zdravstvenog stanja. Po jedna osoba smještena je u bolnice u Prijedoru i Bijeljini i lakše su kliničke slike”, rekao je Šeranić.

Niko nije životno ugrožen, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

On je rekao da je 11 osoba iz Banje Luke, a po jedna osoba je iz Laktaša, vezena je za treći klaster iz Banje Luke, Jedna osoba je iz Ribnika, zatim Prijedora, Kozarske Dubice i Bijeljine, bile su u kontaktu s osobama iz Evrope, dok je jedna radila na aerodromu.

“Devet osoba od 16 novih pozitivnih je vezano za treći banjalučki klaster, iz kojeg imamo najviše oboljelih. Tri osobe su iz Banje Luke, ali su imale putovanja ili su bili u kontaktima s osobama iz Evrope”, istakao je Šeranić.

(StarMo)