Naslovnica BiH RS ima “rezervni plan”

RS ima “rezervni plan”

279
Radovan Višković

Banja Luka — Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković izjavio je da RS ima rezervni plan ako dođe do širenja koronavirusa, ali da je epidemiološka situacija sada pod kontrolom.

Višković je objasnio da se rezervni plan dobrim dijelom razlikuje u odnosu mart, odnosno neće se pribjeći mjeri da se zatvaraju škole.

“Ako bude trebalo neko odjeljenje staviti u izolaciju i da imaju online nastavu, to ćemo raditi. Ako se desi da treba neku školu staviti u izolaciju, i to ćemo raditi”, rekao je Višković za Alternativnu televiziju, prenose bh. portali, pozivajući se na Srnu.

On je dodao da je online nastava posljednji korak, ali da želi da vjeruje da Republika Srpska neće doći u tu poziciju, te ukazao kako u ovakvoj situaciji odgovornost imaju svi, i prosvjetni radnici i roditelji i učenici.

“Apelujem da roditelji, ako primijete bilo kakve simptome kod svoje djece, taj dan ne šalju dijete u školu već da se obrate nadležnim zdravstvenim ustanovama da se provjeri da li ima ili nema virus. Bolje je da jedan dan dijete ne ide u školu nego da zbog nekog ili nečijeg propusta dođe u školu i ugrozi ostale”, rekao je Višković.

On je poručio da će se protiv onih koji su nesavjesni provoditi mjere i da to ne treba shvatiti kao torturu.

(StarMo)