Naslovnica BiH RS: Dva nova smrtna slučaja od Covida-19

RS: Dva nova smrtna slučaja od Covida-19

340
foto: ilustracija

Banja Luka — U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da je preminula sedamdesetjednogodišnja ženska osoba i Bolnica Prijedor je prijavila je da je preminula osamdesetjednogodišnja ženska osoba. Preminule su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

U RS, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 489 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba.

“Riječ je o pet ženskih osoba i tri osobe muškog pola. Dvije žene su srednje životne dobi, a tri starije životne dobi. Jedan muškarac je starije životne dobi, dok su dva muškarca srednje životne dobi”, navedeno je u saopćenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, prenosi BN, na kojeg se poziva Patria.

Kako se navodi, prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Doboja i Modriče, i po jedna osoba je iz Gacka, Gradiške, Teslića i Prijedora.

“Pet osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama”, pojašnjava se u saopštenju.

Do sada je u RS potvrđeno 1.359 slučajeva virusa korona, a ukupno su preminule 102 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavilo ukupno 754 osobe, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.476 osoba.

(StarMo)