Naslovnica Život RS: Dozvoljen rad trgovačkim centrima

RS: Dozvoljen rad trgovačkim centrima

241
foto arhiva

Banja Luka — U Republici Srpskoj od danas je dozvoljen rad trgovačkim centrima i poslovnim subjektima koji posluju u njima, uz striktno poštovanje mjera nadležnih u vezi sa epidemiološkom situacijom.

Prema odluci Štaba za vanredne situacije, subjekti koji pružaju usluge građanima dužni su organizovati svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisanog fizičkog rastojanja.

– Na ulazu u objekat subjekti su dužni da postave obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu, te da odrede jedno ili više lica za sprovođenje epidemioloških mjera u zajedničkim prostorima objekta /glavni ulaz, prolazi, hodnici/ – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je u petak, 2. aprila, zaključak koji stupa na snagu danas, kojim se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica.

(StarMo)