Naslovnica Mostar Rotary klub Mostar uručio donaciju mladoj plivačici

Rotary klub Mostar uručio donaciju mladoj plivačici

254

Mostar — Rotary klub Mostar u ponedjeljak je uručio finansijsku donaciju mladoj plivačici Lani Pudar iz Mostara.

Povod za donaciju bio je fantastičan rezultat Lane Pudar na plivačkom mitingu u Zagrebu. Mostarska plivačica isplivala je dionicu 100 metara leptir u vremenu 57.86, čime je oborila rekord mitinga star 48 godina, saopšteno je iz Rotary kluba Mostar.

“Klub će dalje nastaviti pratiti uspjehe mladih ljudi našeg grada i pomagati prema svojim mogućnostima, kako bi oni mogli razvijati svoj talent u lokalnoj ili nekoj drugoj sredini izvan naše zemlje korištenjem prilika koje pruža Rotary kao svjetska organizacija”, kazao je aktuelni predsjednik Rotary kluba Mostar Zlatan Buljko.

Rotary je, dodaje se u saopštenju, svjetska organizacija osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i unaprjeđuju visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

“Rotary klub Mostar njeguje te ideale i teži da se njegovi članovi što više uključe i osiguraju projekte koji su najvećim dijelom posvećeni mladim ljudima, kao i mladima u stanju potrebe. Za ove svoje ideje Rotary klub Mostar gaji prijateljske odnose i s drugim klubovima izvan granica naše zemlje, a u proteklim godinama to su bili klubovi iz SAD-a, Hrvatske, Italije, Austrije, Norveške, Švedske i drugih”, navodi se u saopštenju.

(StarMo)