Naslovnica Mostar Rotarijanci darovali bebe u bolnicama

Rotarijanci darovali bebe u bolnicama

403

Mostar — U povodu obilježavanja Rotary dana Bosne i Hercegovine, izaslanstvo te organizacije u srijedu je posjetilo Kantonalnu bolnicu (KB) “Dr. Safet Mujić” Mostar i Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar te tom prigodom darivalo 12 porodilja, odnosno njihovih beba prigodnim poklonima.

– Rotary klub Mostar odlučio je skromnim poklonom darovati porodilje koje su rodile upravo na današnji dan – Rotary dan u čitavom svijetu – izjavio je član tog kluba Marinko Marić, dodajući kako su tim činom ujedno hjeli iskazati potporu porodiljama ali i ženama koje namjeravaju rađati.

Uime porodiljnog odjela SKB-a, Rotary clubu se na poklonima zahvalila glavna sestra Olivera Perić.

Prvi Rotary klub osnovan je u Chicagu 23. 2. 1905. godine s ciljem pružanja humanitarne pomoći, poticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu.

Od tada pa do danas Rotary zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji preko 35.000 klubova u preko 150 zemalja, koji imaju 1,2 miliona članova.


U Bosni i Hercegovini trenutno aktivno djeluje 15 Rotary klubova, a jedan od njih je i Rotary klub Mostar koji posljednjih 18 godina kontinuirano radi na projektima pomoći zajednici.

(StarMo)