Naslovnica Sport Ronaldu 35, iako je tijelo staro “28 godina”…

Ronaldu 35, iako je tijelo staro “28 godina”…

552
Cristiano Ronaldo

Milano — Jedan od najboljih fudbalera današnjice Portugalac Cristiano Ronaldo danas je napunio 35 godina mada njegovi fizički parametri odgovaraju dobi od 28 godina.

Da se, uprkos godinama, osjeća odlično potvrdio je i sam Ronaldo, koji je kazao za italijanske medije da će igrati “dok ne napuni 40 godina”.

Portugalski reprezentativac ove sezone je od vitalne važnosti za Juventus, a trenutno se nalazi u nizu od devet utakmica na kojima je postigao gol. Prošlog vikenda protiv Fiorentine stigao je do 19. gola u 19 kola Serije A, a ukupno u svim takmičenjima postigao je 22.

“Mnogo toga će zavisiti od toga kako se osjećam ili kakva je moja motivacija. Jer, fizički nikad neće biti problema. Tretiram svoje tijelo dobro i mislim da mogu igrati sigurno do 40. godine. Najvažniji faktor, iskreno, biće psihološki. To su stvari koje mogu napraviti razliku. U svakom slučaju, sve ima početak i kraj, tako da neću trajati vječno. Logično je. Ali, i dalje se osjećam dovoljno jakim da nastavim osvajati važne naslove”, rekao je Ronaldo.

(StarMo)