Naslovnica Život Rolling Stones odgodili turneju

Rolling Stones odgodili turneju

329

New York — Rolling Stones odgodili su sjevernoameričku turneju po 15 gradova zbog epidemije koronavirusa.

Band je objavio u utorak da je turneja No Filter, za koju se prvobitno očekivalo da započne u San Diegu 8. maja, odgođena. Također je bilo planirano da turneja obuhvati neke gradove u kojima band nije godinama nastupao, među kojima su Cleveland, St. Louis, Austin, Texas, Louisville, Kentucky, Charlotte, North Carolina i Tampa, Florida.

“Golemo smo razočarani što moramo odgoditi turneju. Izvinjavamo se svim fanovima koji su joj se nadali kao i mi, ali su zdravlje i sigurnost za sviju prioritet. Proći ćemo kroz ovo zajedno i uskoro ćemo se vidjeti”, navode Stonesi u saopćenju, prenose bh. mediji, koji se pozivaju na Fenu.

Promotor turneje AEG preporučio je onima koji su planirali prisustvovati koncertima da zadrže svoje karte i da čekaju nove informacije.

Sjevernoamerička turneja Stonesa u prošloj godini bila je odgođena nakon što je Mick Jagger bio podvrgnut operaciji srca, ali je band ponovo zakazao nove koncerte i trijumfalno se vratio nastupom u Chicagu.

Ogromna većina ljudi oporavi se od novog virusa, ali za neke to može izazvati i teže oboljevanje, uključujuči i upalu pluća, prenosi Associated Press.

(StarMo)