Naslovnica Sport Rođene će u evropskoj premijeri moći bodriti ovaj broj navijača….

Rođene će u evropskoj premijeri moći bodriti ovaj broj navijača….

206
foto arhiva

Sarajevo — FK Velež u prvoj evropskoj utakmici u novijoj historiji trebao bi imati podršku do 5.000 navijača na stadionu Grbavica u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba.

Rođeni, koji su bili nenositelji u 1. pretkolu, prošli su odlično u žrijebu te će se za prolazak u 2. pretkolo boriti sa sjevernoirskim Coleraineom, a u meču koji će se igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu, 8. jula, Rođeni bi trebali imati i veliku podršku s tribina.

Ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo Haris Vranić kaže da će bi odluka o puštanju publike na Grbavicu trebala biti donesena uskoro, a očekuje kako će biti dozvoljen kapacitet trećine stadiona, odnosno blizu 5.000 navijača.

“Odluka će biti donesena u skladu s epidemiološkim mjerama i uz poštivanje svih preporuka Federalnog kriznog štaba, što bi u praksi značilo najvjerovatnije trećinu kapaciteta stadiona”, potvrdio je za Klix.ba ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo Haris Vranić.

Nema sumnje da će, ukoliko se ove najave obistine, veliki broj navijača Veleža iz Mostara doći u Sarajevo i tražiti kartu više za historijski meč svog tima te da će Rođeni u konačnici imati veliku podršku s tribina.

(StarMo)