Naslovnica Region RH: Umrle dvije osobe, nema novooboljelih

RH: Umrle dvije osobe, nema novooboljelih

348
foto: arhiva - ilustracija

Zagreb — Hrvatski nacionalni štab civilne zaštite saopštio je u utorak da nema novih oboljelih, umrle su još dvije osobe u KBC-u Split, a od 15. juna moguće je održavanje sportskih takmičenja uz prisustvo gledalaca.

“Broj novooboljelih u Hrvatskoj u 24-satnom periodu je nula, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247”, saopšteno je iz Štaba, prenijeli su hrvatski mediji.

Preminule su su još dvije osobe ženskog pola u Kliničkom bolničkom centru u Splitu. Obje su rođene 1941. godine i bile su na respiratoru.

Štab je izmijenio odluku o neophodnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme epidemije.

Time se od 15. juna, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih takmičenja uz prisustvo gledalaca.

“Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke o načinu na koji će gledaoci moći biti prisutni na sportskim takmičenjima”, poručio je Štab.

(StarMo)